توسط عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند برای اولین بار از ایران انجام شد؛
شناسایی گونه ویروسی saffron-associated mastrevirus ۱

به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، در راستای همکاری های علمی و بین المللی بین دانشگاه بیرجند و مرکز تحقیقات سیراد فرانسه، در طی سالهای 2022 و 2024 به ردیابی و بررسی مهم ترین ویروسهای آلوده کننده گیاه زعفران به عنوان عوامل کاهنده عملکرد این محصول استراتژیک پرداخته شد.
براساس این تحقیقات که توسط دکتر سیده عاطفه حسینی، عضو هیأت علمی گروه آموزشی گیاه پزشکی انجام شد، یک گونه ویروسی با نام saffron-associated mastrevirus 1 برای اولین بار از ایران و بر روی زعفران شناسایی و نام گذاری گردید.
دکتر سیده عاطفه حسینی در توضیح شناسایی و نامگذاری این ویروس در گیاه زعفران، گفت: این ویروس طی سال ها در مزارع علائم پیچیدگی کلاله و کاهش شدید عملکرد زعفران را ایجاد نموده در صورتیکه عامل اصلی آن شناسایی نشده بود.
نتایج این دستاورد در مجله Plant disease با تاثیر اثر 4.4 و کیفیت Q1 به چاپ رسیده است.
لازم به توضیح است؛ دکتر سیده عاطفه حسینی، عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند تاکنون برنده بورسیه مرکز تحقیقات آگروپولیس کشور فرانسه برای اجرای طرح بین المللی با عنوان بررسی ویروم گیاه زعفران و برنده بورسیه بخش بهترین های دانشگاه مون پولیه و نیز مرکز تحقیقات سیراد کشور فرانسه برای طرح تحقیقاتی با عنوان بررسی پراکنش جمنی ویروس ها در میزبان های گیاهی جدید شده است.