برگزاری نشست خبری نهمین جشنواره رویش و دومین نمایشگاه بزرگ کتاب دانشگاه بیرجند
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه، نشست خبری نهمین جشنواره درون دانشگاهی رویش و دومین نمایشگاه بزرگ کتاب دانشگاه با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و خبرنگاران در روز چهارشنبه، ۲۱ آذر 1403 در سالن رسانه دانشگاه بیرجند برگزار شد.
- نهمین جشنواره رویش در دانشگاه بیرجند برگزار میشود
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند اعلام کرد: نهمین جشنواره درون دانشگاهی رویش و دومین نمایشگاه کتاب از ۲۵ تا ۲۸ آذر در سالن امید دانشگاه بیرجند برگزار خواهد شد. دکتر حسین فرزانهپور روز چهارشنبه در نشست خبری نهمین جشنواره درون دانشگاهی رویش و دومین نمایشگاه کتاب دانشجویان گفت: برای نمایشگاه کتاب ۳۰ غرفه و برای جشنواره رویش ۱۶ غرفه در نظر گرفته شده است. در قالب این جشنواره، ۲۴ کانون فرهنگی و هنری، اجتماعی، دینی و مذهبی دانشگاه با یکدیگر به رقابت میپردازند و استعدادها، خلاقیتها، دستسازهها و تولیدات دانشجویی در طول یک سال به نمایش گذاشته میشود.
- بخش رقابتی و غیر رقابتی جشنواره
دکتر فرزانهپور با بیان اینکه جشنواره رویش در دو بخش رقابتی و غیر رقابتی برگزار میشود، افزود: دانشجویان در بخش ادبیات در حوزه شعر، ترانه، داستان کوتاه، نمایشنامه، فیلمنامه، متن و طرح پادکست با یکدیگر رقابت میکنند. همچنین علاقمندان در بخش صداپیشگی و مجریگری در حوزه دوبله، گویندگی و مجریگری، در بخش صنایع دستی در زمینه دستسازهها، طراحی و دوخت لباس و نقش بافتهها و در بخش فیلمسازی در زمینه فیلم کوتاه، فیلم مستند و نماهنگ با یکدیگر رقابت خواهند کرد. وی ادامه داد: دانشجویان میتوانند به صورت فردی و گروهی در این جشنواره شرکت کنند. به متقاضیان شرکت در جشنواره گواهی معتبر شرکت و در صورت کسب رتبه، جوایز نفیسی اهدا خواهد شد.
- دومین نمایشگاه کتاب دانشجویان
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند با اشاره به برگزاری دومین نمایشگاه کتاب دانشجویان بیان کرد: این نمایشگاه سال گذشته مورد استقبال ناشران و جامعه دانشگاهی قرار گرفت و صفر تا صد توسط دانشجویان و کانون کتاب مدیریت میشود. دکتر فرزانهپور اظهار کرد: فرهنگ به منزله خون جاری در رگهای جامعه است و اهمیت فراوانی برای رشد و تعالی جامعه دارد. بخش نرمافزاری توسعه اجتماعی و سیاسی عمدتاً به این حوزه برمیگردد و مفتخریم که انقلاب اسلامی ایران بیشتر از اینکه سیاسی باشد، انقلاب فرهنگ است.
- فعالیتهای فرهنگی متنوع دانشگاه بیرجند
دکتر فرزانهپور، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه با اشاره به فعالیتهای فرهنگی متنوع دانشگاهها و مراکز آموزش عالی اظهار کرد: مسئولان اهتمام ویژهای به حوزه فرهنگ و فرهنگپذیری دارند. تأکیدات مقام معظم رهبری در دیدارهای با مسئولان وزارت علوم و دانشجویان بر هیچکس پوشیده نیست و نشاندهنده جایگاه فرهنگ در فعالیتهای دانشگاهی است. وی تصریح کرد: یکی از برنامههای فرهنگی دانشگاه بیرجند، برگزاری هفته فرهنگ دانشگاهی است که با توجه به برنامههای متنوع از جمله سخنرانیها، همایشها و نمایشگاه، این رویداد در سالهای اخیر به برند دانشگاه بیرجند تبدیل شده است. وی عنوان کرد: دانشگاه بیرجند در بحث برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دو سال اخیر رتبه هفتم مجموع دانشگاههای کشور را به خود اختصاص داده است. از طرفی، این دانشگاه در زمینه برگزاری تشکلهای سیاسی از جمله تریبون آزاد و نشستهای پرسش و پاسخ به ویژه در دولت چهارم فعالیتهای بسیار پررنگی داشته است. دکتر فرزانهپور جشنواره رویش را از جمله رویدادهای فاخر فرهنگی دانشگاه بیرجند دانست و یادآور شد: رویش از معدود جشنوارههایی است که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آوازه و جایگاه دارد.
- ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
دکتر علی اکبر محمدی، مدیر فرهنگی دانشگاه بیرجند، نیز با اشاره بر لزوم ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه گفت: در دومین نمایشگاه کتاب، تخفیف ۱۰ درصدی فروش در نظر گرفته شده است. وی افزود: اختتامیه هفته فرهنگ دانشگاهی امسال به دلیل برنامههای متعدد با تأخیر برگزار میشود. به همین منظور، سخنرانی و همایشها بعد از پایان هفته فرهنگ ادامه خواهد داشت. وی از تجلیل و قدردانی برگزیدگان و سرآمدان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند خبر داد و بیان کرد: در هر بخش، دانشجویان، اعضای هیئت علمی سرآمد و استادان مشاور انجمنهای علمی از سه نفر برتر و برگزیده تجلیل خواهد شد.
- دستاوردهای دانشگاه بیرجند در جشنواره قرآن و عترت
دکتر محمدی اظهار کرد: در سی و هشتمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور، دانشجویان دانشگاه بیرجند با کسب ۶ رتبه کشوری، به عنوان برگزیدگان مرحله سراسری معرفی شدند. سال گذشته در سی و هفتمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور، ۱۰۲ نفر از دانشگاه بیرجند شرکت کردند که با کسب هشت رتبه سراسری و ۲ رتبه ملی توانستند در کنار دانشجویان دیگر دانشگاههای ممتاز، خوش بدرخشند. وی با اشاره به حضور سه برابر دانشجویان در سی و هشتمین جشنواره قرآن و عترت تأکید کرد: امسال ۳۰۰ دانشجو در ۹ بخش و ۴۱ رشته با یکدیگر به رقابت پرداختند. در این رقابت، دانشجویان توانستند ۵۷ رتبه درون دانشگاهی و ۱۷ رتبه راهیافته به مرحله سراسری و ۶ رتبه سراسری کسب کنند.