مراسم بزرگداشت یلدا به همت همکاران کتابخانه مرکزی و دانشجویان برگزار شد

شب یَلدا یا شب چلّه یکی از کهن‌ترین جشن‌های ایرانی است. در این جشن، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها در نیم‌کره‌ی شمالی، که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته می‌شود. شب یلدا چه قبل و چه بعد از اسلام، در فرهنگ ایران جایگاه خاصی داشته و همیشه انگیزه‌ای برای دورهمی اقوام دور و نزدیک، دور سفره‌ای پربرکت محسوب شده است؛ موضوعی که زمینه ارتباط بیشتر و پیوند محکم‌تر خانواده‌ها را فراهم می‌کند. برگزاری مراسم شب یلدا بین ایرانی‌ها قدمتی بالغ بر هفت هزار سال دارد؛ در واقع، نیاکان ما دریافته بودند که اولین شب زمستان، بلندترین شب سال است. شعرخوانی و داستان‌خوانی از بخش‌های جذاب شب یلدا محسوب می‌شود که امروزه رو به فراموشی است. در گذشته بزرگ‌ترها برای مهمانان، ضمن قصه‌گویی و بیان داستان‌های شاهنامه و پندآموز، اشعاری را نیز می‌خواندند. دیوان حافظ جایگاه خاصی در سفره شب یلدا دارد و مهمانان در دورهمی‌های خود فاتحه‌ای نثار روح حافظ می‌کنند و تفالی به دیوان او می‌زنند.

به مناسبت فرارسیدن شب یلدا صبح روز چهارشنبه 29 آذرماه 1402 به همت همکاران کتابخانه مرکزی و مرکز نشر و دانشجویان مراسم بزرگداشت یلدا برگزار شد. در ادامه ضمن تفال زدن به دیوان حافظ و آرزوی روزهایی سرشار از شادی و موفقیت برای همکاران چند عکس یادگاری نیز گرفته شد.

نظر شما :