به مناسبت هفته صنایع دستی انجام شد؛

حضور عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند در برنامه‌ شب‌های زعفرانی شبکه‌ خاوران

۲۳ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۰:۳۰ کد : ۲۴۳۲۳ اخبار دانشکده‌ها
به مناسبت هفته صنایع دستی، شامگاه یکشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ دکتر مژگان خیرالهی؛ عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند و مدیر گروه صنایع دستی در برنامه‌ شب‌های زعفرانی شبکه خاوران حاضر شد و در خصوص صنایع دستی و ارتباط هنر و صنعت گفتگو کرد.
حضور عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند در برنامه‌ شب‌های زعفرانی شبکه‌ خاوران

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، عضو هیأت علمی دانشگاه در این برنامه زنده تلویزیونی درباره صنایع دستی و رابطه‌ی هنر و صنعت در ایران گفتگو کرد. وی در ابتدا به واژه‌ی صنعت و صنایع که از گذشته در ادبیات و هنر و در اصطلاحاتی چون صنایع  ادبی، صنعت شعر و صنایع دستی به کار رفته و هنوز در زبان فارسی رایج است، مطالبی بیان کرد و سپس به تغییر واژه و اصطلاح صنعت و واژگان هم خانواده‌ی آن به هنر در فرهنگستان اول در سال 1315 هجری شمسی پرداخت. دکتر خیرالهی در ادامه به تخنه و رابطه‌ی آن با صنایع دستی اشاره کرد و در انتها نیز به رابطه هنر و معنای آن در ادب و فرهنگ فارسی و چهار هنران یا چهار فضیلت عفت، شجاعت، حکمت و عدالت با مفهوم رایج هنر در عصر حاضر پرداخت.